jump to navigation

Veure la televisió a GNU/Linux Juliol 5, 2007

Posted by MaTa in Com fer que....
trackback

Potser avui en dia no té molt sentit de parlar de la possibilitat de veure la televisió sota GNU/Linux si pensem en que podem veure el programa quelinuxmce.png vulguem en el lloc i a l’hora que desitgem sense molta complicació. Per una banda tenim l’intercanvi de vídeos online (YouTube o GoogleVideo, Dailymotion,Metacafe,…).

I per altre banda tenim la televisió en directe. Per veure-la tenim dues opcions:

Veure a traves d’internet la televisió de qualsevol lloc del món en streaming (via per exemple Zatoo, amb mes info aqui ) o bé aquí. Estic segur que programes com Mplayer o Kaffeine es poden configurar per fer la mateixa funció.

 

O veure-la utilitzant una targeta de video a casa. En aquest cas podem utilitzar el “programet” en el que podem utilitzat la nostra tarja de TV o la solució “global” a l’estil “Windows media center”. Per una solució “global”, tenim les alternatives (lliure) al WMC a GNU/Linux :

Elisa o més info aquí
LinuxMCE o més info aquí

GeekBox (una meravella amb només 7 Mb) més info aquí

UbuntuMediaCenter que com molt bé indica el nom, és una versió modificada d’Ubuntu

MythTV (molt recomanable), amb guies de configuració aquí. També podeu trobar  la versió “LiveCD” anomenada Knoppmyth (es tracta d’una knoppix que carrega Myth sense haver de configurar gran cosa, lo qual facilita les coses. Una altre LiveCD pot ser la Mythbuntu, que és el mateix concepte des d’una Ubuntu. Podeu veure una comparativa interessant de MythTV vs Windows Media Center on veureu que MythTV no té res a envejar a WMC

Freevo

Sofa (programari que transforma una vegada mes una Ubuntu en un media center)

Womp una LiveCD per arxius multimedia.

Limp (programari amb versions per GNu/Linux i Windows)

Tambe podeu veure freeware/alternatives a Windows/Mac en aquest fòrum

Per altre banda, si el que busquem son simplement un programa en què puguem utilitzar la nostra targeta de TV, aquí en alguns :

LinuxTV

TVTime

Anuncis

Comentaris»

1. Xavi Ivars - Juliol 5, 2007

I què recomanes, de les opcions de l’estil del WindowsMediaCenter?

2. MaTa - Juliol 5, 2007

Sembla ser que Freevo i MythTV són els projectes mes veterans. No he tingut ocasió de provar-los però aconsellaria MythTV en alguna de les distribucions LiveCd per no haver de donar masses voltes en configuracions.

3. Jordi - gener 8, 2008

Recentment he trobat per internet la distribució Mythbuntu. Que equival a la unió de Mythtv+ubuntu. I pel que sembla és una instal·lació sencilla.
Actualement tinc un Barebone amb el Windows MCE, però m’esta escalfant el cap, perque sense fer res es desmarxa i em fa coses rares. Com per exemple, perd la senyal de tv, s’encatlla al reproduir programes grabats i sobretot es penja.
Ara m’estic plantejant instalar la mateixa opció que tinc actualemtn però amb la plataforma linux. Quina m’aconselleu, tenint en compte que tinc unes nocions molt basiques de com funciona l’ubuntu? Mythbuntu o Linux MCE? I sobretot, creieu que serà més estable que el Windows MCE?

4. MaTa - gener 8, 2008

Pel que conec, mes estable ho és. Un cop has aconseguit configurar-ho com cal, tot funciona la mar de bé. Escollir Mythbuntu o Linux MCE dependrá de gustos i sobretot, de la comunitat que hi hagi darrera. Si coneixes ubuntu potser et sera mes fácil d’apendre el Mythbuntu. Un programa/comunitat el fa gran la comunitat de gent que hi ha darrera i el suport que aquests els hi doni. Alters forums potser et sabran recomanar millor que jo.

5. Jordi - gener 9, 2008

Moltes gràcies per la ràpida resposta.
Intetaré instalar el Mythbuntu quan tingui temps. Ja us explicaré quina sensació em dona comparat amb el Windows MCE que tinc ara.
Salut!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: