jump to navigation

Metàfores al voltant del programari lliure Abril 1, 2007

Posted by MaTa in Qüestió de filosofia.
trackback

normal_opensourcepng.jpegPer entendre els fonaments del programari lliure, molts protagonistes han utilitzat diferents metàfores per fer entendre les llibertats que el programari lliure atorga. Richard Stallman va fer la comparació amb una recepta de cuina: una recepta la pots modificar, compartir, no pots saber com ha estat fet un cop el plat ha estat servit, però a la vegada els restaurants poden seguir existint encara que tu sàpigues la recepta dels plats que cuinen.
També havia llegit a Catux i a diferents llocs la metàfora amb un cotxe: tu mai compraries un cotxe amb el capó soldat, ja que sinó no el podries dur a cap altre taller que el de la marca, ni podries corregir els errors tècnics que tingués per molts coneixements de mecànica que tinguessis. Tanmateix, avui en dia no per poder veure tots els components de la tecnologia que porta incorporada un cotxe deixen de vendre més els fabricants d’automòbils.
D’aquesta manera podríem seguir amb diferents metàfores. Us deixo amb un article que recull diferents i bons articles que parla sobre aquestes i altres metàfores (com amb el comunisme ).


Metáfora acerca del uso de software libre (tecno4all, castellà)

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: