jump to navigation

Hackers, slackers, and shackles: el futuro del software libre Abril 1, 2007

Posted by MaTa in Articles interessants.
trackback

Assaig/article que parla sobre la revolució dels programari lliure en el món dels jocs. Explica com diferents programadors van començar a programar amb una filosofia molt més lliure i enriquidora que no pas la majoria dels actuals programadors. També compara el cas de l’abandoware (programari que es pot distribuir a causa de que ja no s’explota comercialment) amb el dels jocs lliures. L’autor explica diferents iniciatives (tant propietàries com lliures) i l’acceptació que aquestes han tingut (com l’alliberació del Quake 3). També cal dir que es recolza en referències importants com la carta oberta de Bill Gates al “Homebrew Computer Club” o la conegudissima “Catedral i el Bazar”.

Us deixo amb un parell de cites :

El pecado capital de clonar es la falsa atribución, que ocurre cuando otro desarrollador trata de engañar a ingenuos usuarios haciéndoles creer que sus juegos en realidad fueron hechos por alguien más. El problema con la falsa atribución no solo es que el desarrollador original pueda perder algo de dinero en las ventas. Lo que es aún peor es que si el producto falso es de baja calidad, podría destruir o por lo menos dañar la reputación del desarrollador original.

En breve, proyectos “de código abierto” como Half-Life 2 probablemente conducirían a juegos mucho mejores, que resultarían en mejores ventas y usuarios finales mas felices. Por el argumento que liberar el código fuente haría al juego mas susceptible a las piratería; creo que Maquiavello, autor de El Príncipe, lo dijo mejor: “La mayor fortaleza que existe es evitar ser odiado por la gente”. Substituyan “protección contra copia” por “fortaleza” en esta cita y tendrán una revelación abrumadora. La mejor protección contra copia es asegurarse que los jugadores respeten y valoren a la compañía.

Article original (sota creative commons) :
Hackers, Slackers, and Shackles: The Future of Free Software Game Development (Matt Barton,Anglès)

Traducció (té els seus més i els seus menys…) :
Hackers, slackers, and shackles: el futuro del software libre (Daniela López Seco, Castellà)

Citat a :
Hackers, Slackers, and Shackles:El Futuro del Software Libre (Moebius, castellà)
També us pot interessar :
Jocs a GNU/Linux?

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: