jump to navigation

Debian por dentro para comprender lo de fuera (Adeodato Simo) febrer 27, 2007

Posted by MaTa in Vídeos/Pelis per veure.
trackback

Conferéncia feta a… les 3eres jornades de programari lliure a Elx (12 de Novembre del 2005)

Durada: 1 h 26 min

Llengua: castellà

Disponible: eMule o pujada per mí a GoogleVideo

PD: també sabeu que desde GoogleVideo ara ja podeu descarregar-vos el video en descàrrega directa (format avi o iPod-PSP).

La vaig conéixer per … una cerca accidental a l’eMule

debianxdentro.jpg

Aquesta és una altre conferència a càrrec de Adeodato Simo (desenvolupador de Debian). Aquesta està més actualitzada que la de Jesús M. González-Barahona, ja que és del 12 de Novembre del 2005. Fou a la Ciutat d’Elx (València).

Adeodato organitza la xerrada amb dos grups: el cantó social i en cantó tècnic de Debian. En l’apartat social parla de l’organització interna de Debian i les motivacions que porta un programador de programari lliure a Debian entre d’altres. En l’apartat tècnic parla més aviat sobre la transparència amb la que fan les coses, com s’estructura una organització tant gran ( penseu que a hores d’ara ja són més de 1000 desenvolupadors voluntaris ) i una mica d’autocrítica. És important que hagi parlat d’autocrítica, ja que pocs conferenciants que mostren un tema s’atreveixen a fer-ho.

Parla sobre un tema que trobo força interessant, amb un llenguatge força planer i desde una visió força fundada. Força recomanat.

El propòsito de esta charla es explicar algunos aspectos del funcionamiento interno de Debian con el objetivo de poner en
perspectiva el resultado final que se obtiene (la distribuciòn stable), y la percepciòn que desde fuera se tiene de esta distribuciòn.

Así­, la charla se centrará en dos ejes: de una parte, el lado humano el proceso de desarollo, explicando còmo se vive dà a día dentro de Debian, què modelos de coordinaciòn se siguen, què motivaciones xisten entre los desarrolladores, y què conflictos internos. Y, de otra, el lado tècnico del proceso de desarrollo, con una descripciòn el flujo de trabajo y un anàlisis de los frutos de ese trabajo desde el punto de vista del usuario.

El principio de la charla incluirà una breve introducciòn a Debian ara aquellos no familiarizados con el proyecto, y terminarà con una anàlisis de la posiciòn que ocupa hoy en dí Debian en el mundo de las distribuciones GNU/Linux.

Aquí (tgz) podeu trobar les transparències utilitzades durant la presentació (2005) i aquí una versió actualitzada (pdf, 2006).

 

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: